view-spiral.jpg
vine-spiral.jpg
grapes.jpg
vine-spiral.jpg
view-spiral.jpg

O MCC MCCULLOCH VINIMA


Uz energičnost i poštovanje za obradivo tlo, mi uzgajamo i negujemo grožđe koristeći kombinaciju savremenih i tradicionalnih metoda proizvodnje vina.

SCROLL DOWN

O MCC MCCULLOCH VINIMA


Uz energičnost i poštovanje za obradivo tlo, mi uzgajamo i negujemo grožđe koristeći kombinaciju savremenih i tradicionalnih metoda proizvodnje vina.

O Mcc Mcculloch Vinima

Uzgajanje vinove loze u oblasti Fruške gore u Srbiji beleži se još u 296. godine pre nove ere, dok je moderno vinogradarstvo u taj kraj doneo rimski imperator Probus. Ovaj vinograd predstavlja projekat oživljavanja bogatstva regiona, kao i priliku da se isprobaju proizvodi njegovih plodova.

Biodinimački pristup proizvodnji vina omogućava holističku i metodologiju Starog sveta koje nalažu da se radi u skladu sa prirodom, a ne protiv nje. Za pospešivanje ukusa, kvaliteta i posebnosti vina, ne koriste se nikakva veštačka djubriva ili hemikalije, ni na t!lu ni na voću.

McC McCulloch Vina su inovativni spoj partnerstva izmedju dvoje supružnika, Engleza Don McCulloch-a i! Seke Nikolić, srpskog porekla. Don, svojim francuskim i škotskim nasledjem i svojim širokim znanjem, stečenim radom sa uzgajivačima vina širom sveta, osmislio je ovu niskotiražnu proizvodnju vina.

Biodinamičko Vinogradarstvo

Biodinamičko uzgajanje vina pristupa vinogradu kao ekološkoj celini

 

Holistički Pristup

Mi hranimo zemlju pre nego voće, radimo u skladu sa prirodom, a ne protiv nje.

 

Sve Prirodno

Bez veštačkog djubriva, pesticida, insekticida ili herbicida koji mogu da dovedu do bolesti tla

 

vine-spiral.jpg

Naša Prva Berba


Vino odiše voćem, istinskom životnošću i energijom.

SCROLL DOWN

Naša Prva Berba


Vino odiše voćem, istinskom životnošću i energijom.

VINO.RS 2014:

27. i 28. novembra 2014. godine, u beogradskom TORO Latin GastroBaru održano je 4. Međunarodno ocenjivanje najboljih vina Srbije u izboru Vino.rs. Najbolja vina Srbije ocenjivao je isključivo inostrani žiri sastavljen od internacionalnih sudija- među kojima i dvoje sa titulom Master of Wine.
Zvezda večeri bio je vlasnik nove fruškogorske vinarije, Štotlanđanin Don Mekalok ( Vinarija McC McCulloch Wines), koji je dobio dve medalje za svoja biodinamička vina: zlato za Coupage '12 i srebro za Coupage '11 i na taj način je prvi put predstavljen vinskoj javnosti u Srbiji.

DECANTER WORLD WINE AWARDS:

U maju 2014. godine u Londonu, održano je najkompetentnije i najautoritativnije vinsko svetsko takmičenje, u sastavu  najuticajnijih svetskih imena i profesionalaca koji su nagrađivali najkvalitetnija vina na svetu. Učestvovalo je preko 300 najuspešnijih vinara koji su predstavljali svoja vina boreći se za internacionalne i regionalne nagrade.

Don Mekalok ( Vinarija McC McCulloch Wines), je osvojio bronzanu medalju za vino Coupage '11.
U maju 2015. godine na istom ovom takmičenju u Londonu Don Mekalok odlikovan je za vino Merlot-Malbec '12 što takođe predstavlja veliki uspeh za ovu malu vinariju iz Srbije.

GATOR FEST 2015:

U junu 2015. godine u selu Zmajevac, u Baranji, u Hrvatskoj održan je "Gator fest" -festival dobrog vina. Uz zvukove akustičnih gitara i romske muzike predstavljen je veliki broj vinara iz Hrvatske ali i iz Srbije,tačnije sa podneblja Fruške Gore. Vinarija McC McCulloch Wines osvojila je čak četiri medalje na ovom takmičenju, i to dve zlatne i dve srebrne. Zlato osvaja sa vinima: Merlot-Malbec '12 i Rajnski Rizling '12, a srebro sa: Coupage '12 i Traminac '12.

“Kupaža 2011” Osvaja Bronzu

“Kupaža 2011” osvaja bronzanu medalju na Svetskom takmičenju Decanter World Wine Awards.

Decanter je ime kojem zaljubljenici u vino širom sveta veruju bez zadrške. Od njega se u vinskom svetu očekuju smernice, a proizvođači koji su osvojili nagrade na takmičenju DWWA povećali su distribuciju svojih vina upravo zahvaljujući osvajanju Decanter medalje.

Opširnije o nagradi

Naša Prva Berba

Sa uzbudjenjem objavljujemo da je naš prvi proizvod “KUPAŽA 2011”

Napravljeno mešanjem dvostrukog zajedničkog vrenja sorti Merlot i Malbec, kao i sorti Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon.

Odležalo 12 meseci u barik buradima od srpskog hrasta i potom flaširano da odstoji još 14 meseci.

“KUPAŽU 2011”

grapes.jpg

Naš Pristup


Uz energičnost I poštovanje za obradivo tlo, mi uzgajamo I negujemo grožđe koristeći kombinaciju savremenih I tradicionalnih metoda proizvodnje vina.

SCROLL DOWN

Naš Pristup


Uz energičnost I poštovanje za obradivo tlo, mi uzgajamo I negujemo grožđe koristeći kombinaciju savremenih I tradicionalnih metoda proizvodnje vina.

Vino


SCROLL DOWN

Vino


Sve mešavine sorti su odnegovane uz pomoć biodinamičkog pristupa proizvodnji vina i tradicionalnih poljoprivrednih metoda. Bez upotrebe veštačkih djubriva ili hemikalija, dobija se ukus, kvalitet i individualnost uz minimalnu intervenciju u vinariji.

Količina: McC McCulloh belo vino proizvedeno na Fruškoj gori u Srbiji. Slanje svih narudžbina u roku od 5 radnih dana

Molim Vas Alo zelite da kupite vino kontaktirajte nas.

coupage.jpg

KUPAŽA 2011

Pravilnim izborom udela svake sorte u kupaži,ovo vino odlikuje punoća vocnih aroma sa udelom zacina i cveća.Procesom odležavanja u vinu su se razvile note vanile,duvana,slatkog drveta i mineralnost.

Služi se na temperaturi 14-16C

Uz vino od hrane lepo se slažu jela sa roštilja ,biftek,curetina,odresci,lazanje,razna variva.

TRAMINAC 

Vino izražene sortne karakteristike; izbalansirano, sa slabo izraženim kiselinama;žuto zelene boje;izražene arome na tropsko voće;breskvu i na začine.

Služi se na temperaturi 9 -11C

Uz vino od hrane lepo se slaže:dagnje ,jegulje,pica,omlet,pohovana ćuretina,meki sirevi izraženije arome,(egzotična kuhinja).

PINOT NOIR

Vino izraženih sortnih karakteristika,izbalansirano,voćno sa notama crvenog voća koje prate arome: cimeta,peperminta i zelenog čaja.Procesom odležavanja razvile su se i note mineralnosti kao i vanile i slatkog drveta.

Služi se na temperaturi 14-16C

Uz ovo vino lepo se slažu jela kao što su:losos (na žaru) i druge ribe, biftek, piletina(pogotovo kuvana u crvenom vinu), pržena i dinstana jagnjetina, sva jela u kojima pečurke karakterišu glavni element ukusa, fazan, patka,...Najbolje su jednostavne i bogate namirnice.

KABERNE SOVINJON/KABERNE FRAN 2012

Kupaža dva vina sa izraženim voćnim stilom (crno bobičasto voće) sa notama cveća i paprike.Procesom odležavanja u vinu su se razvile note vanile ,duvana i slatkog drveta,..

Služi se na temperaturi 15-17C

Uz vino se od hrane lepo slažu jela sa roštilja,biftek,svinjski kare,curetina na podvarku,jela ispod sača.

RIZLING RAJNSKI   

Vino je izraženo sortnog karaktera;zeleno ,žute boje; sa aromama(mirisom) na jabuku;breskvu,ružu ,u pozadini note ljubičice.Balansirano na ukusu sa svežim,izraženim kiselinama.

Služi se na temperaturi 10-12C

Uz ovo vino od hrane lepo se slaže:šunka,kavijar,pašteta od tunjevine,dimnjeni losos,pijani šaran,smuđ u pavlaci,piletina na žaru,sve vrste pečenja,polutvrdi sirevi.

vine-spiral.jpg

Kontakt


Mi pre svega hranimo zemlju, a ne samo vinovu lozu, radeći u skladu sa prirodom, a ne protiv nje.

SCROLL DOWN

Kontakt


Mi pre svega hranimo zemlju, a ne samo vinovu lozu, radeći u skladu sa prirodom, a ne protiv nje.

KONTAKT

Kraljevica Marka 13
Novi Sad
Srbija

+381 21 382 8233

 

Privacy Policy

— 

Za sve informacije, popunite obrazac na desnoj strani.