O MCC MCCULLOCH VINIMA


Uz energičnost i poštovanje za obradivo tlo, mi uzgajamo i negujemo grožđe koristeći kombinaciju savremenih i tradicionalnih metoda proizvodnje vina.

O Mcc Mcculloch Vinima

Uzgajanje vinove loze u oblasti Fruške gore u Srbiji beleži se još u 296. godine pre nove ere, dok je moderno vinogradarstvo u taj kraj doneo rimski imperator Probus. Ovaj vinograd predstavlja projekat oživljavanja bogatstva regiona, kao i priliku da se isprobaju proizvodi njegovih plodova.

Biodinimački pristup proizvodnji vina omogućava holističku i metodologiju Starog sveta koje nalažu da se radi u skladu sa prirodom, a ne protiv nje. Za pospešivanje ukusa, kvaliteta i posebnosti vina, ne koriste se nikakva veštačka djubriva ili hemikalije, ni na t!lu ni na voću.

McC McCulloch Vina su inovativni spoj partnerstva izmedju dvoje supružnika, Engleza Don McCulloch-a i! Seke Nikolić, srpskog porekla. Don, svojim francuskim i škotskim nasledjem i svojim širokim znanjem, stečenim radom sa uzgajivačima vina širom sveta, osmislio je ovu niskotiražnu proizvodnju vina.

Biodinamičko Vinogradarstvo

Biodinamičko uzgajanje vina pristupa vinogradu kao ekološkoj celini

 

Holistički Pristup

Mi hranimo zemlju pre nego voće, radimo u skladu sa prirodom, a ne protiv nje.

 

Sve Prirodno

Bez veštačkog djubriva, pesticida, insekticida ili herbicida koji mogu da dovedu do bolesti tla