Naša Prva Berba


Vino odiše voćem, istinskom životnošću i energijom.

VINO.RS 2014:

27. i 28. novembra 2014. godine, u beogradskom TORO Latin GastroBaru održano je 4. Međunarodno ocenjivanje najboljih vina Srbije u izboru Vino.rs. Najbolja vina Srbije ocenjivao je isključivo inostrani žiri sastavljen od internacionalnih sudija- među kojima i dvoje sa titulom Master of Wine.
Zvezda večeri bio je vlasnik nove fruškogorske vinarije, Štotlanđanin Don Mekalok ( Vinarija McC McCulloch Wines), koji je dobio dve medalje za svoja biodinamička vina: zlato za Coupage '12 i srebro za Coupage '11 i na taj način je prvi put predstavljen vinskoj javnosti u Srbiji.

DECANTER WORLD WINE AWARDS:

U maju 2014. godine u Londonu, održano je najkompetentnije i najautoritativnije vinsko svetsko takmičenje, u sastavu  najuticajnijih svetskih imena i profesionalaca koji su nagrađivali najkvalitetnija vina na svetu. Učestvovalo je preko 300 najuspešnijih vinara koji su predstavljali svoja vina boreći se za internacionalne i regionalne nagrade.

Don Mekalok ( Vinarija McC McCulloch Wines), je osvojio bronzanu medalju za vino Coupage '11.
U maju 2015. godine na istom ovom takmičenju u Londonu Don Mekalok odlikovan je za vino Merlot-Malbec '12 što takođe predstavlja veliki uspeh za ovu malu vinariju iz Srbije.

GATOR FEST 2015:

U junu 2015. godine u selu Zmajevac, u Baranji, u Hrvatskoj održan je "Gator fest" -festival dobrog vina. Uz zvukove akustičnih gitara i romske muzike predstavljen je veliki broj vinara iz Hrvatske ali i iz Srbije,tačnije sa podneblja Fruške Gore. Vinarija McC McCulloch Wines osvojila je čak četiri medalje na ovom takmičenju, i to dve zlatne i dve srebrne. Zlato osvaja sa vinima: Merlot-Malbec '12 i Rajnski Rizling '12, a srebro sa: Coupage '12 i Traminac '12.

“Kupaža 2011” Osvaja Bronzu

“Kupaža 2011” osvaja bronzanu medalju na Svetskom takmičenju Decanter World Wine Awards.

Decanter je ime kojem zaljubljenici u vino širom sveta veruju bez zadrške. Od njega se u vinskom svetu očekuju smernice, a proizvođači koji su osvojili nagrade na takmičenju DWWA povećali su distribuciju svojih vina upravo zahvaljujući osvajanju Decanter medalje.

Opširnije o nagradi

Naša Prva Berba

Sa uzbudjenjem objavljujemo da je naš prvi proizvod “KUPAŽA 2011”

Napravljeno mešanjem dvostrukog zajedničkog vrenja sorti Merlot i Malbec, kao i sorti Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon.

Odležalo 12 meseci u barik buradima od srpskog hrasta i potom flaširano da odstoji još 14 meseci.

“KUPAŽU 2011”